Kembali Seperti ‘Anak Dara’..Rupanya Kena Amalkan Ramuan Teh Halba Ini!.. Ini Resepinya dan Kongsikan Agar Ramai Dapat Manfaat!…

Like Page Kami Di Facebook!

Jom Share...

Nak cantik, bukan sahaja cantik di luaran sahaja betul tak? Mestilah nak cantik secara dalaman juga. Kalau macam tu, apa kata cuba amalkan teh herba yang bukan sahaja untuk cantik, tapi banyak lagi khasiat untuk orang dewasa dan kanak-kanak! Macam mana nak buat? Jom ikut cara ini!

TEH HALBA UNTUK CANTIK DALAMAN DAN LUARAN.

Hmmm..rasa tenang betul selepas minum teh halba ni. Wangi dan harum sangat. Ramai yang tak tahu rupanya halba ni boleh dibuat teh. Khasiatnya pun banyak. Lelaki, wanita, kanak-kanak semua boleh minum. Yang asyik pm tanya macam mana nak buat teh halba tu inilah resepinya. Senang sangat tau. Cuma perlu kan halba sebagai bahan utama.

 

1- Halba satu sudu kecil
2- Air segelas
3- Madu satu sudu besar (boleh ganti gula perang) guna sudu plastik tau. Saya tak jumpa pula sudu plastik saya pagi tadi.
4- Limau kasturi (option lemon, limau nipis, pati delima) tak nak masuk pun tak pe.

Cara-caranya, rebus halba sehingga mendidih. Biarkan sejuk. Kemudian masukkan madu dan perah jus limau. Kacau rata, dan terus minum. Amalkan setiap pagi, Inshaallah akan rasa perubahannya.

Antara khasiat teh halba adalah :

1. Mencantikkan struktur kulit dari dalam serta memelihara keanjalan kulit makna kata lain awet muda secara semulajadi.

2. Mengurangkan berlaku pengumpulan lemak-lemak baru dalam badan seterusnya membantu mengurangkan masalah berat badan atau kegemukan.

3. Menambah tenaga seksual samada lelaki atau wanita. Dalam perubatan China membuktikan kenyataan ini.

4. Menguatkan fungsi jantung. Inshaallah tak rasa mengah-mengah lagi dah.

5. Merawat masalah sembelit & buasir.

 

6. Melancarkan perjalanan darah.

7. Mengatasi masalah senggugut (kesakitan / ketegangan sewaktu haid & pra-haid).

8. Melegakan masalah sakit kepala / migraine.

9. Menguatkan fungsi rahim, merangsang & menyuburkan rahim. Bagus sebagai ikhtiar untuk mereka yang ingin hamil.

10. Mengetatkan & meremajakan rahim. Dalam kata lain dalaman menjadi anak dara balik.

11. Menghilangkan lendir & sakit tekak.

12. Membantu mengurangkan ketagihan rokok & dadah.

13.  Membantu kecerdasan kanak-kanak yang meningkat usia baligh, memelihara kekuatan badan & menggalakkan tumbesaran badan.

14. Memperbanyakkan air susu ibu. Mengaktifkan kalenjar susu, meningkatkan saiz payudara secara semulajadi. Yang ni seriously berkesan. Tak perlu lagi ambil suplemen pelik-pelik. Kesan selepas 48 jam dah boleh rasa tau.

Khasiat berganda-ganda tak padan dengan saiz halba yang kecik. Harga pun murah. Anytime boleh buat. Selamat mencuba.

* Wanita mengandung tak boleh minum. Tunggu lepas bersalin dulu. Bagus diminum dalam pantang, cuma jangan letak limau. Just halba dan madu

LEBIH ARTIKEL TRENDING…

Comelnya! Foto-foto Anak Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin di London

Sejak kebelakangan ini ramai juga anak-anak artis yang memiliki wajah comel dan menawan yang menjadi perhatian netizen. Sebelum ini kita sering lihat telatah Yusof Iskandar, anak kepada pasangan Hairul Azreen dan Hanis Zalikha, tetapi kali ini anak Shaheizy Sam pula jadi sasaran.

Meskipun baru berusia kurang dari setahun, namun telatah dan kecomelannya ini sudah menarik perhatian netizen. Bukan kerana mereka anak artis saja, tapi juga wajah mereka terlihat begitu lucu.

Baru-baru ini, isteri kepada Shaheizy Sam, Syatilla Melvin berangkat bersama ahli keluarga yang lain bercuti di London. Foto-foto bayi  mereka Syeriv telah diabadikan dalam akaun Instagram si comel ini sendiri. Jom lihat foto-foto ini.

Sam tidak dapat turut serta dalam percutian ini, dan ramai yang mengaitkan ketiadaannya gara-gra kontroversi status muflis Sam baru-baru ini. Ada yang mendakwa pelakon itu tidak dapat ke luar negara kerana muflis.

Namun dalam laporan yang dikeluarkan oleh Projek MMO, Sam berkata dia tidak dapat mengikuti percutian mereka kerana bakal menjalani penggambaran filem ‘Polis Evo 2’ tidak lama lagi. Bebanan kerja yang terpaksa di selesaikannya menyebabkan dia tidak boleh bersama isterinya ke london.


Lagi Heboh

Loading...